Како побиједити ОМИКРОН варијанту коронавируса


Прочитајте како побиједити ОМИКРОН варијанту коронавируса. Из Владе Јапана је у понедељак саопштено да ће доћи до забране уласка свим страним држављанима из читавог свијета због појаве и ширења новог соја коронавируса под називом Омикрон. Имајући у виду да је Јапан успјешно савладао коронавирус, ово је подстакло што већи број земаља да примјене јапански модел одбране и пооштре контроле на прелазима својих граница.

Ми предузимамо овај корак као хитну мјеру предострожности да спријечимо најгори сценарио у Јапану“, ријечи су премијера Фумија Кишиде. Према његовим ријечима ова мјера ступа на снагу у уторак.

Како паметно то Јапан ради

Јапан је краткорочно ублажио контроле граница због пословне заједнице и студената почетком овог мјесеца, како би грађани у што већој мјери “позавршавали” своје обавезе. Међутим, ова Одлука значи враћање граничне појачаних контрола. Премијер Кишида и даље апелује на људе да носе маске и примјењују основне мјере заштите од овог вируса, бар док научници детаљније не испитају и доставе информације о варијанти Омикрон.

Као што је наведено, многе земље слиједе примјер Јапана упркос томе што научници још нису сигурни да ли је ова мутација опаснија од претходних. Подсјећамо да је ова варијанта идентификована у Јужној Африци, о чему је говорила Др Анжелик Кеце испред Јужноафричка асоцијације медицине (САМА).

Више о Омикрону 👇

С обзиром да је пандемија короне до сад убила преко 5 милиона људи, одговорне земље не чекају са предузимањем заштитних мјера.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *