Пад америчког долара


Амерички долар је у петак био нешто нижи у односу на групу главних валута, након децембарског извjештаја о запошљавању који је изневјерио очекивања.

Индекс долара је ослабио након што је Министарство рада саопштило да су платни спискови који нису у пољопривреди порасли за 199.000 прошлог мјесеца, што је знатно мање од процјене од 400.000.
Сва мјеста која су веома важна за економски раст настављају да расту тако да је то фантастично“, рекао је Џеј Џеј Кинахан, главни тржишни стратег у ТД Америтрејду у Чикагу.

Дакле, број горње линије је промашај, ствари испод изгледа да раде добро, иако не оним темпом којим бисмо желели да то видимо.“

Извјештај је такође повећао очекивања да ће Федералне резерве почети да повећавају каматне стопе на састанку у марту, при чему “фјучерси” на стопу федералних фондова имплицирају 90% шансе за повећање, у односу на 80% у сриједу.

Упркос брзом ширењу варијанте Омикрона, инвеститори све више виде да је мало вjероватно да ће пореметити глобалну економију или агресивније акције централних банака.

У криптовалутама, биткоин је последњи пут пао 2,55% на 41.999,75 долара. Етереум је посљедњи пут пао 5,63% на 3,216,44 долара, на путу за трећи узастопни дневни пад, након што је и најнижи ниво од 1.октобра.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *