Сутра је Дан српског јединства


Као и сви велики народи са неупитном витешком историјом, идентитетом и културом, Срби са ових простора ће сутра, 15. септембра обиљежити дан важан за српски род, а то је Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Невесиње онлајн

Прошле године, овај датум је уписан у календар заједничких празник Републике Српске и Србије,  а свечано ће бити обиљежен у Бањалуци и Београду.

У Бањалуци ће данас бити одржана Свечана академија ,а централна манифестација биће одржана сутра у српској престоници – Београду.

Грађани ове двије земље сутра ће на своје домове истаћи српску тробојку. Званичници ове двије земље сутра ће кроз парламенте усвојити Закон о употреби српског језика у јавном животу те очувању ћириличног писма.

Из поштовања према застави као централном елементу државности, у Невесињу све јавне институције и предузећа као и привредни субјекти у општини позвани су да на своје објектиме и јавна мјеста истаћкну заставу Републике Српске у знак сјећања на дан када је побијен Солунски фронт у Првом свјетском рату, 1918.године.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *