Шта се најбоље продавало на Црни петак


Црни петак и изазови трговцима на мало. Иако успјешан по питању продаје и профита, Црни петак обиљежио је одређен број изазова за мале трговце, поготово када се ради о снадбијевању и распрострањености доступности роба у претходном мјесецу (октобру) . Због тога су купци, стварни и потенцијални били принуђени да стратешки “распореде” трошкове и планирају набавку. Мећутим имајући у виду вртоглаве зараде продаваца поставља се питање шта се најбоље продавало, и у којој мјери?

Статистика каже да је купцу лежерније било у “набавке” ићи ове године него прошле, мада заједнички став и купаца и продаваца је да су у глобалу гужве биле знатно мање него у времену прије пандемије коронавируса.

Раст су забиљежиле фирме “Sensormatic Solutions” – 48 % у односу на прошлогодишњи биланс.

Колико се потрошило широм свијета?

На дан Црног петка процјене говоре да је НА МРЕЖАМА потрошено преко 8,5 МИЛИЈАРДИ долара. Фасцинантан податак је да је овај износ ипак мањи од прошлогодишњег.

Смањење нa великим данима

У Америци гдје је “онлајн” продаја веома заступљена примјећено је смањење куповине на великим продајним данима саопштава Adobe Analytics, који надзире е-трговину од 2012.

Што се тиче продаје, најбоље су “ишлеТексас слободног кроја , те одјећа за изласке, џемпери, хаљине, парфеме и остале козметичке производе.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *