Шта говоре резултати избора у Приједору


Пријевремени избори за Градоначелника Приједора , а поготово резултати изборне воље грађана, свакако говоре о политичкој ситуацији не само у овом граду већ и широм Републике Српске.

Кандидат коалиције на челу са СНСД-ом, Јавор Слободан прогласио је побједу у Приједору.

Додик запјевао

Предсједник СНСД-а и српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик запјевао је на слављу у Приједору поводом побједе СНСД-овог кандидата за градоначелника.

Опозиција на апаратима

У свом обраћању Ненад Нешић који је уназад само неколико дана говорио о томе да побједа у Приједору била симбол побједе и у другим градовима и регијама, понизно се обратио јавности уз опаску широј својој опозиционој коалицији. Наиме осим што је честитао новом градоначелнику на побједи, Нешић је нагласио да опозиција расипа умјесто да сабира енергију.

Многи аналитичари и медији широм БиХ , али и регионални, посматрали су изборе у Приједору као својеврсно одмјеравање снага двије политичке струје односно позиције и опозиције. Имајући у виду да је Ненад Нешић увелико освојио симпатије коалиционих колега из опозиције, побједа у Приједору значила би сигурну елиминацију Вукановића, на којој , није тајна, већ преко 6 мјесеци ради сам врх ПДП-а, Нешић и осујећени дио врха СДС-а.

Статистика

На изборе је изашло око 31 % уписаних бирача, а на изборе се ишло због оставке Далибора Павловића након што су у јавност доспјеле компомитирајуће фотографије.

Грађани Приједора имали су прилику гласати између 14 кандидата, а из Градске изборне комисије сазнајемо да су уредно функционисало свих 130 бирачких мјеста, а на располагању су била 3 мобилна и 1 ковид тим.

Павловићу је милија ова побједа него лична кад је била


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *