Још једна битна посјета за Невесиње


Да Невесиње није заборављено и да све брже корача ка изласку из реда неразвијених заједница свједоче и учестале посјете званичника Српске.

Министрица Јујић и начелник Авдаловић

Министрица управе и локалне самоуправе Сенка Јујић боравила је данас у Невесињу. Главна тема био је пројекат е-бебе, али говорило се и о актуелној ситуацији и функционисању јединице локалне самоуправе.

“Једна дивна прича за коју је одвојено много средстава и времена. Тај пројекат је заживио и закључно са августом ове године све општине које на свом подручју имају болнице са породилиштима укључене су у овај пројекат” истиче Јујић.

За оне који не знају, по рођењу дијетета многи процеси ће се одвијати електронски сада се све одвија електронски – од уписа до издавања родног листа и увјерења о држављанству, а први родни лист се родитељима испоручује на адресу.

Према ријечима Министрице Јујић, у виду грантова којим се помаже мање развијеним заједницама у Српској за Невесиње је издвојено око 400.000 КМ, уз наду да ће Невесиње наставити аплицирати са добрим пројектним идејама.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић осврнуо се на вишеструке бенефите које пројекат е-бебе доноси.


“Циљ је да се процедуре скрате и поједноставе, што је драгоцјено и за родитеље, и за раднике, и за матичар, и ЦИПС и породилиште” открива Авдаловић и додаје

“да је на овакав начин од 3.августа већ пријављено 38 беба”.

Према ријечима начелника Авдаловића овај пројекат ће у Невесињу функционисати без проблема, а са министрицом је разговарао о општем стању у Невесињу, епидемиолошкој ситуацији али и о потенцијаллним пројектима на које ће Општина Невесиње аплицирати ка Министарству управе и локалне самоуправе.

Министрица Јујић и замјеник директора Уљаревић

Министрица је обишла шалтер салу јавне управе, а потом и Дом здравља гдје се кроз разговор са замјеником директора, Милосавом Уљаревићем, упознала са функционисањем ове установе и тренутној епидемиолошкој ситуацији у нашој општини.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *