25 radnih mjesta: novi luksuz hotel u komšiluku


U komšiluku otvoren novi ekskluzivni objekat!

Mostar je dobio novi hotel koji raspolaže sa 40 soba, posjeduje i restoran, konferencijsku dvoranu, a zauzima čak 3000 kvadratnih metara.
U ponedeljak je svečano otvoren Hotel Buna, na Buni logično, u vlasništvu preduzetnika Gagro Rafaela zvanog Rafa.

Bamos Rafa

Svečanu vrpcu prerezala je direktorica,Gagro Mia, i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Otvaranju su prisustvovale brojne zvanice, a među najviđenijim bio je poznati predstavnik hrvatskog naroda u BiH Dragan Čović, sa suprugom, pa potom i ministar pravosuđa BiH Grbeša Josip, te ministar MUP-a HN kantona Bevanda Slađan, ministar poljoprivrede Jović Donko, Elektroprivrede HZ HB Gilja Marinko, te direktor ZZO HNŽ Bošnjak Rade. Tu je bio
i direktor Kantonalne bolnice “dr Safet MujićGuzin Zlatko , zamjenik direktora Aerodroma Mostar Berberović Ibrica , te ugledni mostarski doktor Tomić Davor i ostali.

Osim u muzici, gosti su uživali u bogatoj trpezi. Hotel je takođe blagoslovljen.

Na obali Bune, na mjestu prije ratnog hotela koji je predstavljao kultno mjesto okupljanja Mostaraca danas se nalazi ovaj Hotel.

Radi se o ekskluzivnom objektu koji raspolaže s 40 soba, restoranom, konferencijskom dvoranom i rasprostire se na 3000 kvadrata.

Bitno je napomenuti da je rekonstruisana poznata vrtna restauracija hotela uz obalu Bune pored kapaciteta od otprilike 500 mjesta hotel krasi i famozni bunski dolap za navodnjavanje, što je inspiracije mnogih umjetnika.

Uz sjajnu gastro ponudu, vrt predstavlja je odličan izbor za održavanje događaja širokog spektra, od svadbenih i svečanih , do kulturnih i zabavnih.

Prisutnima je to i najavljeno, a ono što će posebno obradovati Mostarce i Mostarke, a možda i nas ovamo, jeste broj radnih mjesta koji će biti omogućen. Za početak 25.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *