9.ЈАНУАР ДАН РЕПУБЛИКЕ


▪ 9. ЈАНУАР ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ▪

БАЊАЛУКА – Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је првих 30 година посебан јубилеј у историји Републике Српске и нагласио да је свака од њих била посебна и историјска.

У обраћању на свечаној академији поводом Дана Републике, Додик је истакао да се свих тридесет година морало борити за Српску као и 1992. године, јер противници њеног постојања нису спавали ниједну од тих тридесет година, те одатле и његов осјећај да се сваког дана боримо за Републику Српску.

Ништа је није одржало осим наше љубави, наше жеље и истрајности да живимо своји на своме. Република Српска није само топоним, она је симбол нашег постојања и живота с ове стране Дрине. Симбол нашег опстанка и нашег непристајања на нестанак или одлазак. Она је чувар сјећања на наше страдање у 20. вијеку.

Република Српска је израз наше жеље да живимо на својој земљи, уређујемо је у складу са својим жељама и достигнућима савременог свијета, дијелимо је са свим људима добре воље, ма које вјере или нације они били“, нагласио је Додик.

Срећан ти Дан Републике Херцеговино сунцем обасјана, Романијо снијегом окићена, Подриње Дрином окупано! Срећан ти Дан Републике плодна Семберијо и Посавино, брдовити Озрене и Требаво горо, поносне Крајино и Козаро! Републико рачунај на мене! Републико Српска рачунај на нас, твој народ и твоју дјецу. Срећан ти празник Републико Српска! Народу српском и свим грађанима Републике Српске срећан празник! Живјела Република Српска, живјела земља Србија“, поручио је Додик у обраћању на свечаној академији поводом Дана Републике.

Глас Српске / 08.01.2022


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *