9 nagrada za učenike škole “Sveti Roman Melod” iz Nevesinja


Nina Golijanin, Jovana Vuković i Ivana Đerić

Peti Međunarodni festival muzikePrimavera” koji se održao u Bijeljini briljirali su učenici učenice Osnovne muzičke škole ”Sveti Roman Melod” iz Nevesinja ostvarivši veoma zapažene rezultate. Nevesinjci i Nevesinjke osvojili su 5 prvih, 2 druge i 2 treće nagrade, što jasno svjedoči tome koliko raznovrsnog potencijala ima jedna mala zajednica poput Nevesinja.

Nikolina Savić i Petra Nastić

U disciplini klavir, Nikolina Savić i Petra Nastić iz klase prof. Marije Mastilo osvojile su prve nagrade. U disciplini harmonika drugu nagradu osvojio je Miloš Savić (klasa prof. Stefana Škorića), a treće nagrade su zasluženo osvojili Aleksa Okuka i Nikola Kovačić (klasa prof. Nikola Vuković).

Druga nagrada među mladim gitaristima u klasi prof. Alekse Tarabanovića pripala je Anđeli Budalić.

U disciplini kamerni ansambli, trio u sastavu Jovana Vuković, Ivana Đerić i Nina Golijanin osvojio je prvu nagradu (klasa Jelena AničićMarija Mastalo).

U disciplini solo pjevanje, prve nagrade dodijeljene su Jovani Radmilović i Jovani Vuković (klasa pof. Jelena Aničić). Bitno je istaći da je Jovana Vuković, prema ocjenama žirija, proglašena pobjednikom svoje kategorije.

Žiri međunarodnog karaktera koji su činili eminentni pedagozi za cilj je imao potpomoći ostvarenje i dalji razvoj muzičkog potencijala učesnika.

Direktorica škole iz Nevesinja, Dragana Budalić ne krije ni zadovoljstvo ni važnost ovakvih rezultata imajući u vidu dvogodišnju pauzu uzokovanu pandemijom virusa Corona.

Na redu su brojna takmičenja i mi se nadamo da ćemo uspjeti obezbijediti sredstva i time našim polaznicima omogućiti učešće ” navodi Budalić.

Uprkos lošim uslovima rada i dotrajalosti instrumenata , polaznici naše škole ostvaruju veoma zapažene rezultate ” otkriva Budalić i dodaje da su

upravo ti rezultati, kao plod talenta ali i napornog truda i rada, nam služe kao motivacija za iznalaženje načina da poboljšamo uslove rada kao i obezbijediti nabavku novih instrumenata”.

Ova nevesinjska ustanova prepoznata je po brojnim talentima i fenomenalnim rezultatima na brojnim takmičenjima, te im čestitamo i u budućnosti želimo još više uspjeha.

Aleksa Okuka i Nikola Kovačić
Anđela Budalić i Jovana Radmilović
Miloš Savić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *