“ADK” gradi i zapošljava u Travniku


Preduzeće „ADK“ najavljuje izgradnju novog pogona u Novom Travniku, a investicija je vrijedna 10 miliona KM i 1000 radnih mjesta .

Mnoge diplome došle su iz Travnika, što ne bi i prilika za posao?

Preduzeće ADK d.o.o. smatra se jednim od najvećih preduzeća u metalsko – prerađivačkoj grani. Većina djelatnosti predstavlja izrada složenih čeličnih konstrukcija od sitnozrnatog čelika i montaža završnih proizvoda.

Upravo zbog zahtjevne tehnologije proizvodnje i nedostatak adekvatnog prostora koji se javio usljed proširenja obima posla, javila se potreba za formiranje dodatnog prostora koji će moći da prihvati sve ono što je zadano od strane samog procesa proizvodnje, terena i investitora.

Koliko čega?

Ovaj suvremeni koncept se prostire na čak 11.000 m2 , te poštuje sve ono što je zatečeno i potrebno kako bi se proces proizvodnje dalje nastavio u svom punom obimu.

Kako bi jedan ovakav objekt koji je od velikog i ključnog značaja dobio dodatnu notu arhitektonskog uticaja, javlja se igra sa bojama, nadstrešnicom, stepeništem koji će upravo ovakav prostor transformirati u nešto moderniji ambijent nego što inače imamo priliku da vidimo kada su industrijski pogoni u pitanju, stoji u opisu projekta na stranici Ledić arhitekture.

Razgovor o pitanjima rada

Razgovaralo se o pitanjima koja su vezana za rad i poslovanje poduzeća  sa posebni osvrtom na novu investiciju u vrijednosti od 10 milioa KM.

Predsjedatelj se zahvalio poduzeću „ADK“ na dosadašnjim ulaganjima koja su dovela do zapošljavanja većeg broja novotravničana a čime  je poboljšana i opća gospodarska slika ove opštine.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *