Angelina Vukosav najbolja studentkinja Srpske


Prema riječima premijera Viškovića, najbolje oružje za odbranu Republike Srpske je znanje, i po tom osnovu nastaviće se praksa da posao u republičkim institucijama dobijaju studenti generacije javnih (2) fakulteta.

Prva među najboljima je nevesinjska umjetnica Angelina Vukosav, proglašena kao studentkinja generacije Akademije likovnih umjetnosti Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Puniti indeks desetkama se isplati jer takve studente i studentkinje čeka siguran posao.

Angelina Vukosav

Naš trud je konačno urodio plodom, i znanje koje smo stekli možemo da ostavimo ovdje, u svojoj državi. Ovo je jako lijep gest, i voljela bih da se nastavi sa ovom praksom kako bi i buduće generacije imale iste mogućnosti

Angelina Vukosav,
Studentkinja generacije
Akademije likovnih umjetnosti
Premijer sa najboljim studentima

“Svijet na mladima ostaje” i “da je budućnost na mladima” zaista nisu niti treba da budu samo floskule. Premijer Republike Srpske Radovan Višković ističe da bi volio da mlade zadrži u Srpskoj.

Ove mlade ljude niko danas nije pitao o političkoj, nacionalnoj, ni bilo kojoj drugoj pripadnosti, oni us ovdje samo zvog indeksa i ocjena u njima -naglašava Višković.

Zato što su mladi njena najsvijetlija budućnost, Republika Srpska i institucije biće uvijek uz mlade ljude!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *