Apple Watch dominira svijetom pametnih satova


Apple i dalje dominira svijetom nosive opreme. Tokom prošle godine, istraživačka firma Canalys primijetila je da je prodaja pametnih satova zapravo pretekla osnovne pojaseve i da sada čini 62 % svih isporučenih od nosive opreme. Appleove verzije tvrde da čini nešto manje od trećine svih prodanih pametnih satova.

Za 7. krug Appleov sat serije 7 u prodaji je ovog petka, a čini se da postoji veliko zanimanje za sat s većim ekranom, s ekranima za prednarudžbe uskoro će se prikazati datumi isporuke početkom novembra kada je Apple otvorio narudžbe . Ako ste već poručili, vjerovatno vas zanima recenzija!

Za nas ostale, šefica Recenzija Cherlynn Low prošli je vikend učinila sve što je u njihovoj nosivosti. U nastavku ćemo detaljnije pogledati njezin pregled.

Mat Smith

Dobra reklama za Blue Origin. Privatna odjeća Jeffa Bezosa za svemirske letove trenutno se bori s optužbama o otrovnom radnom okruženju, a da ne spominjemo posljedice njegove pravne sukobe s SpaceX -om zbog ugovora NASA -ine misije na Mjesec.

Pregled Apple Watch serije 7 Sve je u vezi ekrana

Prema Cherlynn Low, samo malo više ekrana čini veliku razliku na ovako malom uređaju. Iako inače nije velika nadogradnja u odnosu na prethodnika, veći displej Apple Watch Series 7 čini ga prijatnijim za korištenje nego ikad. To je solidan izbor za svakoga tko je tek počeo koristiti pametne satove ili ko nadograđuje sa mnogo starijeg uređaja. Međutim, ako ste vlasnik Serije 6, vjerojatno biste se mogli strpiti do sljedećeg ažuriranja. A ako tražite značajno praćenje spavanja, Apple Watch i dalje neće biti pravi nosivi uređaj za vas.

Apple možda istražuje načine korištenja AirPoda kao zdravstvenih uređaja. Oni bi vam mogli izmjeriti temperaturu, pa čak i provjeriti držanje.

Izvori Wall Street Journala tvrde da Apple istražuje više načina na koje može koristiti AirPods kao zdravstvene uređaje. Može koristiti pupoljke kao slušna pomagala, ali može koristiti i senzore pokreta za ispravljanje vašeg držanja. Prototip bi čak uključivao i termometar za provjeru vaše tjelesne temperature.

To je zanimljivo jer vam je za postavljanje i korištenje Apple Watch potreban iOS uređaj, pa je firma snizila sve korisnike Android telefona koji bi mogli biti zainteresirani za Appleov pametni sat. Oni koji su se igrali čak i s Fitbitima, Samsung Galaxy satovima i povremenim Garminom, kažu da je sve OK ali ništa ne nudi mogućnosti i vrhunsku kvalitetu izrade Apple Watch-a. (imajte na umu da to dolazi od nekoga ko nije volio – a ipak je kupio – prvi Appleov pametni sat.)

Bowers & Wilkinsov novi zvučnik Zeppelin napravljen je za streaming
Dolaziće s ugrađenom Alexa i koštat će 799 dolara.
Bowers & Wilkins lansirali su novu verziju svog čuvenog zvučnika Zeppelin, a iz fiirme kažu da je ponovo osmišljena za doba streaminga. Novi Zeppelin opisuje kao “pametnije i fleksibilnije” od svojih prethodnika, s ugrađenom podrškom.

B&W mu planira dati višesobne mogućnosti početkom 2022. putem ažuriranja softvera. Kada to stigne, korisnici će moći povezati nekoliko Zeppelina zajedno ili povezati Zeppelin s drugim crno-bijelim zvučnicima u okruženju s više soba. Lanac zvučnika Zeppelin ipak nije jeftin poduhvat. Svaki novi zvučnik koštat će 799 dolara.

Fujifilm lansira svoj prvi pisač za pametne telefone Instax Link širokog formata.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *