Svakom radniku bonus od preko 4 hiljade KM


Trgovački lanac JYSK koji posluje u BiH ostvario je novi rekord uprkos izazovima i barijerama koje je nametnula pandemija.

Kao i za ogroman broj preduzeća protekle 2021. i 2020. godine, JYSK je bio izložen brojnim izazovima. Mnogi su pretrpjeli gubitke, radnici ostali bez posla, ali to nije slučaj sa JYSK-om.

Dobrom povezanosti i sinergiji fizičkih prodavnica i platformi za digitalnu promociju JYSK je ostvario promet od nevjerovatnih 64 miliona KM. To nije sve. Ostvarivši operativnu dobit od preko 12 miliona KM JYSK je postavio novi rekord. Vesna Kukić – Lončarić, regionalna menadžerica JYSK-a za BiH, Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju izjavila je da je i više nego zadovoljna ostvarenim rezultatima u godini izazova.

“Stoga svi naši zaposleni mogu biti ponosni na ostvareni rezultat” istakla je Kukić – Lončarić.

Na nivou zemalja u kojima ovo preduzeće posluje i u zavisnosti od tržišta , različiti su i intenziteti udara pandemije na poslovanja. To se najbolje vidi u izvještajima poslovanja ostvarenih rezultata.

Pad prodaje u Njemačkoj

Njemačka predstavlja jedno od najvećih tržišta za JYSK. Međutim, uprkos broju od preko 1000 poslovnih objekata ove kompanije u toj državi došlo je do pada u prodaji zbog jakih restrikcija koje je uzrokovala pandemija.

Predsjednik uprave JYSK-a Jan Bogh je izjavio da “promet u Njemačkoj nije dosegnuo nivo prošlogodišnje” ali i dodao da je ” sa druge strane, značajno smo povećali promet u Skandinaviji, Engleskoj, Bosni i Hercegovini i nizu zemalja istočne i srednje Evrope

Rezultati ostvareni u pomenutim zemljama i regijama nadoknadio je gubitke u Njemačkoj, a što se tiče globalna, omogućio da JYSK godinu privede kraju sa operativnim rezultatom od oko 605 miliona Evra.

Novi koncept dokazano privlači sve više kupaca i od potencijalnih pravi stvarne. Zbog toga iz JYSK-a najavljuju ubrzanje u dinamici rada i investicije u preuređenjima kako bi svaki kupac doživio taj inspirativan momenat kupovine.

Plan preduzeća je do 01.09.2024. preurediti sve postojeće prodavnice .

Najveći izazovi

Nabavka nove i održavanje postojeće opreme smatra se najvećim izazovom sa kojima se kompanija suočila. Naravno, pandemija je ograničila, a negdje i onemogućila, otvaranje novih prodajnih objekata. Menadžerica Kukić-Lončarić je u medijima istakla da ipak očekuje stabilizaciji na tom polju u narednom periodu.

Katalozi, akcije i ponuda

Imajući u vidu da JYSK svoje prodajne objekte ima u gradovima u našoj blizini, u 2022. ćemo nastojati da kataloge, akcijske ponude i slične materijale prikažemo i u Nevesinju.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *