DA LI STE ZNALI: nevesinjska olimpijada je u toku


U nedostatku takmičarske atmosfere u maloj i siromašnoj zajednici kao što je Nevesinje, mnogi su zbunjeni u vezi same nevesinjske olimpijade , jedne od najstarijih kulturno-sportskih manifestacija na svijetu. Naime, ako niste znali ili uočili – nevesinjska olimpijada je u toku!

Kao dragulj nematerijalne baštine naroda sa ovog prostora, u potpunosti ispravan potez bi bio dati na značaju upravo ovih nekoliko dana koje pokrivaju aktivnosti organizovane u okviru nevesinjske olimpijade. Međutim, pored nepovoljnih vremenskih prilika, druga dešavanja svakako su više zaokupirala i publiku ali i same organizatore.

U odnosu na sportske discipline, željno se iščekuje muzički maraton koji će okupiti afirmisana imena sa muzičke scene Balkana u trajanju od 11. do 13. avgusta. Jedni tvrde da bi takav događaj, uz kvalitetnu organizaciju same olimpijade, bio bonus ako ne i “šlag na tortu” olimpijskim dešavanjima u Nevesinju što na neki način baca sjenu na “olimpijske događaje“, dok drugi smatraju da je trodnevni muzički maraton zasjenio sedmodnevnu kulturno-sportsku manifestaciju sa 148. godina tradicije.

Primjera radi, do sada je olimpijska sedmica u većini počinjala Atletskim mitingom, koji je do sada važio za jedno od dešavanja koje je okupljalo značajan broj posjetilaca. Na žalost, ove godine Atletski miting je okupio daleko veći broj takmičara od posjetilaca, što predstavlja još jedan u nizu alarma za brigu. Kako to izgleda kada imate 200 takmičara, a daleko manje posjetilaca pogledajte ovdje .


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *