Dan BiH obilježen u selu Kljuna nadomak Nevesinju


Šalu na stranu, i u Nevesinju je obilježen Dan BiH. Politička partija koja ne uspijeva preći cenzus u ovoj lokalnoj zajednici, SDA, u saradnji sa pretežno bošnjačkim i pro-bošnjačkim udruženjima obilježila je Dan Državnosti BiH.

Kod spomen obilježja posvećenog sjećanju na šehide i poginule borce Armije BiH, u selu Kljuna nadomak Nevesinja upriličena je ova manifestacija.

El fatiha

Sa čela organizacionog odbora Hasan Lerić je poručio :”Želja nam je da i ovim povodom sačuvamo  dostojanstvo svih nas koji smo sudjelovali u odbrani BiH,  da sačuvamo dostojanstvo naših povratnika, ali i dostojanstvo naših šehida, da nisu uzalud dali svoje živote. Danas odavde želimo poslati poruku da ćemo uvijek biti tu. Dok postoji svijeta i vijeka uvijek ćemo biti tu i nikada se nećemo odreći nijednog pedlja naša zemlje. Na generacije koje dolaze želimo prenijeti tu našu čistu ljubav da znaju da je i ovo njihovo isto kao i Sarajevo i kao Mostar

On je podsjetio na činjenicu da su bošnjačka imanja u proteklom ratu bila potpuno spaljena, da su svi Bošnjaci protjerani te da su na spomen obilježju uklesana imena nedužnih civilnih žrtava od kojih je najmlađa imala samo jedan dan. Svi prisutni su pred njihovu dušu proučili fatihu odnosno molitvu, predstavnici pomenutih partija i udruženja položili su cvijeće.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *