“Dan hrane” za polaznike vrtića


Mališani i osoblje u akciji

Ono što se nauči dok smo mali traje za života i otvara mnoga vrata. Osoblje Dječijeg vrtićaSv. Evgenija carica Milica” ne štedi svoje vrijeme i trud da njihovi mali drugari steknu najbolje navike kako bi u budućnosti bili što kvalitetniji ljudi. Pošto je danas 16.oktobar, održana je radionica posvećena “Danu zdrave hrane” .

U veseloj atmosferi i zajedno sa svojim vaspitačicama mališani su danas pravili razne salate i kočaćiće raznih boja.

Direktorica Milena Kapor

U velikoj većini se slažemo da su ovakve tematske radionice od velikog značaja i koristi za mališane u procesu njihovog odrastanja. Osim toga direktorica ustanove Milena Kapor ističe da ovakve radionice pripremaju naše mališane za stvarni život koji ih očekuje u budućnosti.

Ono čime se posebno mogu pohvaliti i vaspitači i mališani jeste činjenica da su voćni i povrćni dio današnje trpeze činili domaći proizvodi iz bašta zasađenih prošlog proljeća.

Kuhar asistira 🙂

Ono što zaista treba istaći, i ujedno pohvaliti, jeste učenje ovih mladih ljudi o važnosti zdrave hrane i njihovoj povezanosti sa “svojim baštama”. Na ovaj način, djeca se ne samo uče osnovama zdrave hrane od malih nogu, već i podstiču na rad i još važnije – da prepoznaju vrijednost onoga što sami proizvedu.

Zdravlje nema cijenu.

Vesela družina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *