Dejan Žerajić – Nevesinjac koji pomjera granice


Nevesinjska snaga i izdržljivost često dobijaju pažnju šire javnosti zbog rezultata koje postiže nevesinjska omladina. Međutim, Dejan Žerajić je Nevesinjac koji pomjera granice i snage i izdržljivosti.

102 km uzbrdo za 11h:54min

Ultra Trail Stara Planina 2022. od takmičara zahtjeva trku sa usponom (4.5km), bez obzira na vremenske (ne)prilike. Ukupnu dužinu čini 102 kilometra veoma zahtijevne staze i terena za trčanje.

Po kiši i nevremenu

Iako se Žerajić itekako afirmisao u ovoj sportskoj disciplini, i sam je na svom Facebook profilu javnost informisao da je Ultra Trail Stara Planina 2022. za njega za sad predstavlja najveći izazov.

Žerajića je pratila jaka kiša i nevrijeme, a on je bio prvih 94 km bio za petama Slovaku koji je uživao čak punih desetak minuta prednosti . Međutim za ovaj Nevesinjac ne zna za paniku. Već sa pretposljednje okrijepne stanice za trkače Žerajić je nezaustavljivo krenuo ka cilju. Prestigavši rivala iz Slovačke, Nevesinjac Dejan Žerajić stiže prvi do cilja. Vjerovali ili ne 102 kilometra za nevjerovatnih 11 sati i 54 minuta!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *