Skupština, direktori pripravnici i raskivanje nevesinjske opozicije


Bez obzira na poskupljenje kafe i namirnica, sve je veće interesovanje za sjednice Skupštine opštine jer to biva najpretresenija tema na gradskim kafama. Na poslednjoj se raspravljalo o stanju iz oblasti komunalnih djelatnosti, radu inspekcijskih službi i bezbjednosti u Nevesinju. Više od usvojenih odluka narod zanima reality aspekat sjednice, a protekloj toga ne manjka. U duhu narodne uzrečice “ko će žđavolima na kraj”, opomene i molbe predsjednika skupštine Vukotića bile su uzaludne. Posebno je javnosti simpatičan verbalni sukob odbornika, ovoga koji govori “ovaj” i onoga koji govori “onaj” kao dokaz elokvencije i obrazovanja.

Epizoda “direktori pripravnici”

Javnosti je posebno zanimljiva posljednja epizoda “Direktori pripravnici” u kojoj glavne uloge igraju dugogodišnji politički ortaci bilo da je vlast ili opozicija, Darko Marić (SRS) i Anto Šipovac (SDS).

Takođe sve je češća praksa spominjanja lica koja nisu prisutna, a inovacija je spominjanje onih koji nisu među živima, što je uz međusobno nanošenje štete i raskivanje nevesinjske opozicije obilježilo prepucavanja Marića i Šipovca.

Stipendiranje studenata državnih, a zapošljavanje svršenih i nesvršenih studenata privatnog fakulteta glavna je Šipovčeva opaska na šta se dalje kalemi titula “direktor pripravnik” misleći na Darka Marića, i još neke kadrove iz reda vlasti. Oslanjajući se na gradske priče da je kao profesor matematike i kandidat za radno mjesto u školi podbacio na prijemnom testiranju, Šipovac je nazvao Marića višegodišnjim projektom čiji je cilj raskivanje opozicije u Nevesinju.

“Ti da prozivaš SDS?! Za ono saopštenje je li!? Ondje samo nije tačno da si ti profesor matematike! Nisi ti nikakav profesor čovječe božiji! “

Anto Šipovac (SDS) Darku Mariću (SRS)

Slušaj mater i budi dobar…

Šipovac je govoreći o kukancijama novoimenovanog Marića turističke organizacije svojevremeno savjetovao da se “smiri, da završi sebi pos’o, porodična si čovjek” i otkriva da ga na prošloj sjednici imenovanja nije “napao” samo zato što ga je “stara majka zamolila” jer je Marić bio taj “istureni špicAnta Šipovca i Jovana Vasiljevića u obračunu sa nevesinjskom SNSD-om i partnerima. Iz klupe sa “sjedi jedan!” zaključio je Šipovac.

Vi ste dobili 1 na izborima, a na sljedećim bićete statistička greška!

Replika Marića (SRS) Šipovcu (SDS)

To je sa druge strane iskoristio Marić kako bi se dokazao vladajućoj koaliciji, i skrenuo pažnju javnosti sa ostalih stvari koje je izrežirao, koje su u sjeni zbog sličnih epizoda, a koje će svakako svijetlo dana ugledati u ovoj rubrici.

Biračko tijelo bezglavo, bez ijednog sopstvenog pokreta

Optužio je Marić svoje dojučerašnje saradnike da su uništili političku partiju PDP Nevesinje, a SDS ocijenio kao trulu političku partiju koja nema lidera da nešto “povuče“, i da je to razlog prelaska iz opozicione u koaliciju sa SNSD-om.

Evo kako je to izgledalo prije 4 godine.

Bez obzira što je to nama simpatično, jasno je da je dobrobit naroda zaista rupa, ali na nekoj drugoj svirali daleko od nekih Šipovaca i Maarića..

X-Man i Spajdermen na aparatima

🍆🎺Trans uz numeru “Ne daj mu majko” od Mare Bubadare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *