Djelić atmosfere iz Bojišta


Riječi su suvišne ali svejedno mora se” saopštili su danas iz projektnog tima “Dječiji park Bojišta” prilikom skromnog svečanog otvaranja parkića u naselju Zagajnice (Bojišta).

Sve je priređeno u čast mališana koji biraju da slobodno vrijeme provedu družeći se napolju, umjesto “da vise” na telefonima, tabletima i slično.

Pored spajdermena, naši počasni gosti bili su jutros nekadašnji stanovnici ovog naselja koji danas žive u Australiji.

Emilija i Milena, Sidney, Australia

Zbog korone 5 godina nismo mogli doći iz Australije, i sada kada jesmo pravo je zadovoljstvo da moja djeca danas obiđu teren na kojem sam se ja igrao njihovih godina, s tim što mi tada nismo imali luksuz u vidu golova, lopti, klackalica, ljuljački itd .

Svaka čast!

Goran Romović

Mještani, i stari i mladi su se okupili danas da uz osvježenje i lijepo druženje porazgovaraju o tome šta još možemo učiniti za ovu mjesnu zajednicu. Posebno nas raduje dolazak roditelja iz drugih MZ sa djecom.

Tročlani projektni tim sa saradnicima iz Udruženja VID posebno se zahvaljuje preduzeću Nevesinjeputevi koje je omogućilo prevoz opreme za igralište, i preduzeću FOTO VIDEO M na pruženoj podršci i izdvojenom vremenu.

Što se tiče budućih planova i izgradnje mini sportskog terena, nama je najbitnije da se pokrenemo i u saradnji sa Opštinom Nevesinje dođemo do finalnog statusa imovine nekadašnje Sušare kako bismo onda mogli brinuti o tome da iznađemo sredstva da ovdje stvaramo i ambijent i sadržaj za najmlađe” otkriva Miljan Buha.

Kada smo pitali najmlađe šta bi željeli rekli su tobogan. Stariji su naravno zamolili za poneku klupu za odmor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *