Dom kulture u novom ruhu


Otvaranje za Spasovdan

Rekonstrukcija i nadogradnja Doma kulture “Nebojša Glogovac” je u završnoj fazi i svečano otvaranje renoviranog objekta planirano je da se obavi za krsnu slavu opštine – Spasovdan, potvrdio je načelnik opštine Milenko Avdalović koji je zajedno sa saradnicima obišao radove. Tenderisana vrijednost projekta je 520.000 KM, s tim da će biti potrebno izdvojiti i sredstva za dodatne radove. Projekat se finansira iz donacije Vlade Srbije.

Nakon što je u novembru 2019. godine ovaj objekat pretrpio značajna oštećenja od zemljotresa lokalna uprava se odlučila na rekonstrukciju kompletne zgrade u kojoj su smještene važne institucije – Muzička škola, Narodna biblioteka i Gradska galerija. Preuređen je i enterijer za povratak Spomen sobe što je bio zahtjev organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Radovi

Prema riječima načelnika Avdalovića, projekat je obuhvatio zatvaranje dvije velike terase, promjenu krovne konstrukcije, podova i pojedinih otvora, statičko ojačavanje zgrade, nove fasade, zamjenu elektro i telefonskih instalacija i više intervencija u unutrašnjosti objekta.

Muzička škola je sa ovom rekonstrukcijom dobila lijepo uređene prostorije za izvođenje nastave, a i Spomen soba je vraćena u centar grada, gdje joj je i mjesto ‒ istakao je Avdalović.

Podsjećamo, prva faza obnove Doma kulture u Nevesinju završena je 2018. godine. Sredstvima vlada Srbije i Srpske obnovljena je bioskopska sala i izgrađeni aneksi sa mokrim čvorom i pratećim prostorijama.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *