Donacijom UNDP-a Vrtić formira jasličku grupu


Međunarodni faktor je itekako bitan za male zajednice kao što je Nevesinje. Donacijom UNDP-a (United Nations Development Program) Vrtić formira jasličku grupu. Danas je UNDP uručio donaciju za jednu od ustanova koja doprinosi imidžu NevesinjaDječijem vrtićuSv. Evgenija carica Milica”.

Radi se o donaciji sredstava u iznosu od 18.000 KM koje će biti utrošeno za nabavku didaktičke opreme i materijala s ciljem formiranja jasličke grupe u ovoj ustanovi. U okviru UNDP-ovog projekta “Žene na izborima“, danas su predstavnici UNDP-a posetili vrtić i uručili donaciju.
Emir Bašić (UNDP) izrazio je zadovoljstvo što je UNDP bio u prilici da omogući nevesinjskim majkama više prostora za razvoj na poslovnom i drugim planovima,istakavši dobru saradnju sa Opštinom Nevesinje .
Načelnik opštine saopštio je da Nevesinje niz godina realizuje projekte u saradnji sa UNDP-om. Program finansiraju Vlade Švedske i Švajcarske.

Sa druge strane Vlada Srbije finansiraće proširenje vrtića, te će kroz nekoliko mjeseci ova ustanova dobiti dodatnih 150 kvadratnih metara korisnog prostora kako za djecu tako i za vaspitače.

Milena Kapor, direktorica ustanove, zahvalila se predstavnicima UNDP-a i Opštini Nevesinje na pomoći ukazano za formiranje jasličke grupe. Na taj način se jako kaže odgovorilo na potrebe sugrađana odnosno sugrađanki.

Nama sada ostaje da radimo i gradimo, vaspitavamo i brinemo o najmlađim i na taj način pružamo mogućnost majkama da rade i ostvare sebe na nekim drugim planovima” istakla je direktorica.

Završetak radova na proširenju očekuje se sa dolaskom proljeća naredne godine.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *