Duhovna obnova i Vaskrs u Nevesinju


Srećan najsvjetliji hrišćanski praznik, Vaskrs!

Neka radost vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista ispuni vaše domove i srca s nadom, ljubavlju i blagoslovom.

Dok se radujemo duhovnoj obnovi koju nam Vaskrs donosi, želimo da se zajedno osvrnemo na naše mjesto i da izrazimo našu želju i nadu za njegovim napretkom.

Stanje na terenu

Nažalost, nakon više od dvije decenije od završetka rata, nevesinjska privreda, poljoprivreda i ekonomija još uvijek se bore. Društveni život gotovo da ne postoji, a mladim ljudima nedostaje prilika za zapošljavanje, a mnogi su suočeni s brojnjm izazovima u ostvarivanju svojih potencijala. O sportu je suvišno govoriti.

Ipak, kao zajednica, nastojimo da se suprotstavimo raznim izazovima. Kolektivno se trudimo da naše mjesto opstane i da pruži mogućnosti za sreću i blagodet svim našim sugrađanima, posebno mladim ljudima. Radi se na promovisanju privrednog razvoja, jačanju poljoprivredne proizvodnje i podržavanju lokalnih preduzetnika. Pa i turizma, iako sve ukazuje na to da u Nevesinje dolazi ko mora – po ovom ili onom osnovu. Prirodna bogatstva poput šuma ostavljena su “na izvol’te“.

Ipak, nastojimo da stvorimo povoljan ambijent za investicije i otvaranje novih radnih mjesta kako bi naša mladost mogla da ostvari svoje profesionalne i lične ciljeve. Ko, bolan, nastoji?

Ae gledaćemo nešto

Notorna fraza o kojoj zavise mnogi mladi ljudi današnjice.

U našu lokalnu zajednicu najavljena je nova pomoć Predsjednika Srbije, pa se na ovaj sveti dan molimo da ovoga puta rukovodstvo opštine, koje se po nekima i nije baš najbolje snašlo u ovom mandatu, posveti mladim ljudima.

#aegledaćemonešto posle praznika, čulo se na stotine puta proteklih 60 dana.

#aegledaćemonešto

Riječi naših političara zvuče nešto poput :

#aegledaćemonešto kad budu ove pare

#ae sačekaj sad onaj, #gledaćemonešto

Slušaj, strpi se #gledaćemonešto, #ae


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *