Fijasko Bitkoina, al’ Nevesinjci ne brinu


Čim je podatak o pojavi novog soja Korona virusa u Evropi procurio u javnost, došlo je do pada vrijednosti kriptovaluta, konkretno najtraženije – fijasko Bitkoina

Radi se o padu od 8%, do kog je došlo odmah po javnom izvještavanju o slučaju novog soja na kontinentu. Osim pada valute ono što brine jeste to da je ovaj (ne)soj potencijalno otporan na vakcinu.

U Nevesinju vlasnika Bitkoina (BTC) nema, ali smo razgovarali sa 3 vlasnika drugih kriptovaluta koji su skromno krenuli sa ulaganjima od 50 eur, a trenutno raspolažu sa vrijednostima od cca 280, 310 i 540 eur.

“U pitanju su LTC (Litecoin), ETH (Etherum) i DOGE(Dogecoin) koje smo nabavili prije nešto više od godinu dana” pojašnjavaju Nevesinjci.

“U datom momentu LTC je bio najperspektivniji, evo samo danas je pao 13%, ali evo kolege imaju više stvarnog novca u svojim valutama, a najviše gospodin sa Dogecoin-om” uz smješak otkrivaju.

Pad valute doveo je do toga da se ozbiljno investitori riješavaju krizne valute, a utočište traže u državnim obveznicama, moneta a poput kineskog jena ili američkog dolara.

Vrijednost trenutna BTC

Ako se osvrnemo na period 12.oktobra, danas je najniža vrijednost BTC-a i iznosi cca 54.300 američkih dolara.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *