Невесињски трендови стигли у Мостар


Након скоро двије године неки од нежељених невесињског трендова “заживио” је у Мостару. Док се Невесињци више нешто специјално не трзају на “снимке неке нове голотиње”, Мостарци иду корак даље па се снимци експлицитног садржаја не дијеле више “блутут-ом” с телефона на телефон, већ једним потезом видео у групу са многобројним члановима.

Након нешто више од два мјесеца Општински суд у Мостару потврдио је оптужницу Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) против Н. К. (38). Овом Мостарцу се, према оптужници, на терет ставља више кривичних дјела у стјецају, и то наношење лаких тјелесних повреда, неовлаштено оптичко снимање и угрожавање сигурности.

Уз ова дјела из Кривичног закона ФБиХ, односно чланове 173., 189. и 183, у оптужници је наведен и члан 29. Закона о равноправности полова БиХ.Током истраге све признао.

Њега су 23. новембра прошле године ухапсили припадници Федералне управе полиције (ФУП), а након што је његова бивша дјевојка, коју је неколико мјесеци злостављао, против њега поднијела кривичну пријаву Кантоналном тужилаштву.Током истраге је признао да је у једном тренутку, док је био у љубавној вези с оштећеном, снимке сексуалног садржаја, које је начинио без њеног пристанка, поставио у једну Вибер групу.

Такођер, без њеног знања је снимао и њихове разговоре, током којих је тражио од ње да му призна сумње у то да га је варала док су били у љубавној вези. Због љубоморе је у једном тренутку на дјевојку и физички насрнуо те јој је и пријетио. Иако је то својеврсно злостављање трајало неколико мјесеци, дјевојка се, упркос изразито тешком психичком стању, успјела одупријети томе те је поднијела кривичну пријаву против њега.

Планула мечка

Два дана од хапшења његов аутомобил Мерцедес је запаљен, и то на паркингу код зграде „Електропривреде ХЗХБ“ у мостарском насељу Рудник, чији је Н. К. запослени. Паљевина се догодила док је он био на криминалистичкој обради, а у полицији и Тужилаштву и даље проводе истрагу о овом случају.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *