Građani proslavili Dodikov dolazak na sjednicu Predsjedništva


Milorad Dodik danas se bez ikakve prethodne najave pojavio na sjednici Predsjedništva BiH. Ovaj rijedak događaj građani su obilježili spontanim okupljanjem i proslavom. Gospodin Dodik iako je došao na sjednicu istu je i napustio zbog neslaganja sa drugom dvojicom članova.

Jutros sam došao na posao i sve je bilo kao i inače. Međutim, u jednom trenutku podižem glavu i vidim gospodina Dodik. Odmah sam osjetio šok, ali nisam gubio pribranost. Prvo sam mislio da mi se ukazao, ali onda smo se rukovali i onda sam vidio da se ipak radi o pravom čovjek. Obavijestio sam medije sa kojima imamo dobru suradnju i građani su se počeli okupljati ovdje ispred zgrade Predsjedništva BiH i slaviti“.

 Poslije ulaska gospodina Dodika dalje u zgradu još uvijek sam bio u šoku i morao sam uzeti malo vode i šećera kako bi došao sebi i vratio se radnim obavezama”, rekao je još uvijek vidno u šoku gospodin Senad Rampa, portir u zgradi Predsjedništva BiH.

Međutim, slavlje građana nije dugo trajalo jer je gospodin Dodik napustio sjednicu nedugo nakon njenog početka.

Ja izdvojim svoje vrijeme da ih malo iznenadim i dođem u Sarajevo, pa i u Predsjedništvo BiH da se šta dogovorimo, a oni mene toliko iznerviraju da moram napustiti sjednicu. Stvarno nema smisla i takvo ponašanje neću više tolerisati. Vidite li samo koliko sam radosti donio svojim dolaskom, svi su bili u šoku, a građani su se okupili da proslave. Razmislit ću kada ću sljedeći put doći u Predsjedništvo BiH”, rekao je Milorad Dodik.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *