Grant sredstva za tri ideje nevesinjske mladeži


Kvalitetne projektne ideje mladih iz Nevesinja rezultirale su sa 3 odobrena projektna prijedloga u okviru posljednjeg javnog poziva Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Ciljevi mladih usko su vezani za poboljšanje statusa ove kategorije društva, jačanje njihovih kapaciteta i unapređenje statusa mladih osoba sa invaliditetom.

Za projekat “Mladi su zakonMinistarstvo je namijenilo 2000 KM , sa kojima će Streljački klub “Sveti Dimitrije” nabaviti sportsku opremu i rekvizite neophodne za trening mladih i osoba sa invaliditetom. U klub je tim povodom upisano čak 30 novih članova, a priređen je i turnir u streljaštvu.

Organizacija “Talas 059” će u okviru ovog poziva realizovati “Trn u oku” projekat u vrijednosti od 2800 KM, čija je centralna aktivnost izgradnja sportskog terena u krugu bivše vojne kasarne.

Treća nevesinjska ideja nagrađena je sa 2900 KM , a dolazi iz Udruženja VID pod nazivom “IT Seminar za mlade ” koji tiče jačanja kapaciteta i vještina mladih prilikom izrade atraktivnih audio-vizuelnih i promotivnih sadržaja ove zajednice.

Znamo da uvijek postoji potreba za novim sportskim terenima gdje bi mladi provodili slobodno vrijeme i zato je naš fokus bio stavljen na projekte koji bi mogli popraviti položaj mlađe populacije

Đorđe Tamindžija, član projektnog tima

Nosioci ovih ideja slažu se da potrebe mladih u našoj zajednici treba konstatno osluškivati i ulagati napore kako bi se kvalitetnim idejama što efikasnije odgovorilo na potrebe.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *