Hoće li biti povećanja plata?


Ovih dana se uz priču se o životnom standardu nameće pitanje : hoće li biti povećanja plata u Republici Srpskoj?

Višković sa jasnim ciljevima i odricanjima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je obavio razgovore sa delegaciji Saveza sindikata koju je predvodila predsjednica Ranka Mišić. Tema je bila poboljšanje materijalnog standarda radnika u Republici Srpskoj.

Višković je pojasnio da će Vlada nastaviti da radi na smanjenju poreskih i neporeskih davanja, a sve s ciljem povećanja ličnih primanja radnika u Republici Srpskoj.

Iz Vlade je saopšteno da bi se po ovom osnovu Vlada kroz budžet u narednoj godini odrekla čak 80 miliona KM i taj novac usmjerila ka povećanju plata radnika u Republici Srpskoj.

Premijer je takođe istakao da će Vlada ostati posvećena aktivnostima koje se tiču kontinuiranog rasta plata, kao i daljem poboljšanju poslovnog ambijenta odnosno privlačenju investicija.

Razgovaralo se i o izradi budžeta za narednu godinu, te o najnižoj plati,ali i o drugim aktuelnim temama.
Na ovom sastanku prisustvovala je i ministrica finansija Zora Vidović, ministar privrede Vjekoslav Petričević, te ministrica uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, ali i Alen Šeranić, ministar zdravlja.

Za protekli mjesec podsjećamo najveća prosječna plata isplaćena je u sektoru finansija oko 1500 KM, a najniža u hoteljerstvu oko 700 KM.

Prosječna pplata iznosila je 1027 KM.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *