Istina o sankcijama IT kompanijama uopšte


Čast izuzecima, ali da su političari/rke sertifikovani lažovi i lažljivice nema sumnje ni minute.

Prekinuti saradnju je jedno, uvesti sankcije nešto sasvim drugo, a potpuno treće bojkotovati nečiji rad ili proizvod.

  1. Takođe da biste neku saradnju prekinuli, preduslov je da neku saradnju imate.
  1. Da biste provjerili da li je neko ili nešto sankcionisano, ne zovete čistačice, radnike na održavanju sistema, tog nekog ili nešto, već zagrijete stolicu i pregledate baze podataka koje takve podatke sadrže.
  2. Čisto sumnjamo da su američki izaslanik Eskobar i saradnici “izvori bliski Vladi i Dodiku
  3. Takođe, sankcije tog tipa se uvode zbog okvirno govoreći rizika od terorizma, trgovine ljudima, pranja novca i sl., a što se tiče IT kompanija sankcije se uvode zbog sajber-kriminala odnosno sajber napada i razvoja zloćudnih softvera i vještačkih inteligencija kao što je to bio slučaj u Rusiji.

Primjer sankcija 6 ruskih IT kompanija

Primjer je firma “Positive Technologies” jedna je od 6 firmi koja je zbog angažmana u gore navedenim oblastima prilikom problema na Krimu. Ta firma ima potraživanja od više od 2000 klijenata iz 30 različitih zemalja, a obuhvata velikane poput Societe Journal, Samsung i dr. i ne vidimo da su “imali ikakve, a kamoli ozbiljne probleme” zbog saradnje sa gore pomenutim subjektom.

Klijenti ove firme uključuju i nasljednika silnog KGB-a, izvjesni FSB koji njeguje kriminalne hakere i sajber napadače, čiji proizvodi su razni “ransomware” produkti, a djelatnost “phishing” i “scrapping” napadi


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *