ПАР РИЈЕЧИ СА: Кристина Тепавчевић


Кандидати на предсједничким изборима 2022. године на врху пирамиде, нису никакво изненађење, “стара” лица, нова обећања. Но, на локалним нивоима стиже освјежење кроз младе и амбициозне људе, који вапе за промјенама, штавише сигурни су да их могу и покренути. Једна од њих је и Кристина Тепавчевић.

Из општине Гацко наша саговорница данас је Кристина Тепавчевић, кандидат за посланика у НСРС испред Демократског народног савеза, под редним бројем 10 на предстојећим изборима унутар изборне јединице 9, другог октобра.

Студент је на Факултету политичких наука, одсјек за примијењену социологију, али и велики локалпатриота и заљубљеник у њено родно Гацко.

Подјеле нису промјене

Кристина Тепавчевић

За себе каже да припада генерацији младих људи, који и ако млади, већ су умори од црно-бијеле слике која се већ деценијама очитује кроз бахату власт и неспособну опозицију и изреволтирана општом безидејношћу која је завладала , одлучила се за Трећи пут. Сматра да су промјене потребне, али и опомиње да подјеле ниси промјене

Увјерења и ставови

На питање шта тачно значи ТРЕЋИ ПУТ и шта он нуди грађанима Тепавчевићева јасно износи своје ставове и виђења.

Трећи пут није обичан политички слоган , или флоскула за потребе изборне пропаганде , трећи пут је идеја која се наметнула као једини излаз из лавиринта у који је Република Српска доведена. Наш пут, пут ДНС-а, ТРЕЋИ ПУТ којим идемо је јасан. Тимови стручњака из области економије, демографије, социјалне политике су темељно радили на истом и донијели један квалитетан програм равномјерног развоја Републике Српске, а то не значи да за сваки град или општину предлажемо исте мјере, већ да се сваком мјесту приступи са једнаком пажњом развијајући оно што је у том мјесту највећи потенцијал.

Да бисмо отворили врата инвеститорима морамо темељно радити на побољшању инфраструктурне мреже , а то је мојој Херцеговини рак рана која се мора лијечити. Инфраструктура је лоша и деградирана , обећања висе у ваздуху, али и чињеница која највише забрињава да је људи сва мање. Млади људи купују карту у једном правцу и одлазе из Херцеговине, то је тренд који се може и мора зауставити.

Да ли су, по Вама, само млади људи незадовољни? Како гледате на статус осталих категорија у вашој општини.

ТЕПАВЧЕВИЋ: Млади су свакако окосница опстанка и из тог разлога увијек стављам акценат на њихове потребе и положај али и да они најбоље могу да се изборе за свој и једнако важан положај свих категорија како у Општини Гацко, тако и у Херцеговини и Републици Српској.

Нимало завидан положај немају ни они са највише заслуга у општини Гацко , а то су пензионери. Забрињавајући је податак да у Гацку пензију у износу од 242.55 KM прима 180 наших суграђана . На иницијативу ДНС-а у протеклом мјесецу је приклупљен износ од 1100KM и обезбијеђен огрев за 20-ак најугроженијих породица. Ми смо своју кампању започели оваквим активностима и било би сјајно да овакав тренд наставе и други политички субјекти. У времену превисоких цијена основних животних намирница , инфлације и ратова у свијету, не смијемо заборавити на оне којима је наша помоћ потребна , а који су је итекекако заслужили.

О инвестицијама

Нисмо против инвестиција и улагања, али поштовање Закона је на првом мјесту

Кристина Тепавчевић

Осврнули смо се и на изградњу градске пијаце као и изградњу зграде за младе брачне парове, о чему Кристина јасно износи свој став о овим капиталним пројектима.

Оно што је кључни проблем јесте незаконит и нетранспарентан начин расподјеле средстава предвиђених за изградњу зграде за младе брачне парове” каже Тепавчевић и напомиње да се новац предвиђен за изградњу исте без ребаланса буџета и скупштинске одлуке троши на изградњу пијаце.

Како каже, странка из које долази те и она сама се залажу за поштовање Закона прије свега, а додаје да је разочарана што су млади брачни парови, међу којима је владало велико интересовање за рјешавање стамбеног питања, остали без обећане зграде а све захваљући немару и неодговорности појединаца у локалној власти.

Суштински против подјела

За сам крај разговора Тепавчевићева је нагласила да је могуће радити на промјенама који су суштински важне за наш народ, а не вјечитим подјелама на којима тренутна власт и опозиција покушава изградити свој политички успјех те да јој је највећи циљ као будућег посланика у НСРС ради за интересе свог народа и да буде уз свој народ.