Lani Pudar uručeni ključevi


Na svom instagram profilu veliki plivački talenat sa naših prostora Lana Pudar, sa svojim pratiocima danas je podijelila radosnu vijest – uručeni su joj ključevi od stana.

🏅Lana Pudar

Lociranoj u blizini olimpijskog bazena “Otoka“, pripreme za Lanu biće znatno olakšane.

“Ovim putem želim da se u svoje ime, u ime moje porodice i moga kluba zahvalim dragoj Anji Margetić, dogradonačelnici Sarajeva, , kao i svima koji su dali svoj doprinos da se sve ovo realizuje na ovaj način. Obećavam da ću dati sve od sebe da to povjerenje opravdam“, zaključila je ona.

Najmlađa predstavnica BiH u itekako zahtjevnom sportu ostvarila je zapažene rezultate. Podsjećanja radi, naglašavamo da ju je od plasmana u polufinale dijelilo svega 24 stotinke!

Ubrzo se oglasila i sama dogradonačelnica, Anja Margetić

Anja Margetić, nekadašnji plivač, danas dogradonačelnica Sarajeva

“Danas sam našoj Lani Pudar uručila ključeve od stana na Otoci u blizini Olimpijskog bazena gdje će moći boraviti idućih godinu dana i trenirati u skladu sa svojim programom.Ovo smo uspjeli zahvaljujući divnim ljudima koji su uplatili godišnju stanarinu za Lanu. Žao mi je što nismo uspjeli sistemski organizovati stan, žao mi je što je politička volja bila nedovoljno jaka da pokrenemo sistematična rješenja u Sarajevu i što je populizam uspio zaustaviti te procese. To me neće obeshrabriti, već mi je škola i pouka na koji način da pristupam u budućnosti pitanjima na lokalnom nivou i njihovom politiziranju. Još jednom sam beskrajno zahvalna trojici velikih ljudi koji su odlučili lično podržati Lanu, a koji žele ostati anonimni.” saopštila je Margetić, a potom se obratila Lani

Lana tebi želim samo da treniraš i uživaš u svojoj mladosti, a mi se moramo dalje truditi da tebi i drugim sportistima stvorimo sistem koji će vam biti na raspolaganju.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *