Lista zemalja najljepših građana


Ljepota je nešto što u svijetu današnjice zauzima izuzetno važno mjesto, zato kada se na Redit-u nedavno pojavio spisak najljepših nacija, svijet je otkačio načisto.

Iako je ljepota u oku posmatrača, ipak postoje neki univerzalni kriterijumi koji se primenjuju pri određivanju i imenovanju nečega ili nekoga najljepšim. Lijepi ljudi su oduvijek bili inspiracija najvećim umjetnicima, od drevne grčke kulture, pa do danas, oni su često visoko na pijedestalu i doživljavamo ih kao božanstvo.

Trendovi su se naravno promijenili, pa danas faktor “ljepote” igraju i neke do juče nepoznate ili neistražene stvari ili atributi.

Lista zemalja sa najljepšim ljudima

Veb lokacija “BeautifulPeople.com” prikazuje ljude na osnovu njihovog izgleda. Neko će reći da je ovakav izbor “plitak” ili neobjektivan, ali podaci prikupljeni sa veb stranice zaista su fascinantnih. No, ko te pita?

10 najljepših

Rezultati evropske ankete su izašli na Reditu, a Šveđani su dobili najveći broj bodova.

Iza Šveđana najbolje se kotiraju Francuzi, Španci i Norvežani.

Srbi i Srpkinje su prošli – sa 17 bodova, što je više od Slovenaca koji imaju 9 bodova, žitelja Bosne i Hercegovine sa 4 boda, Crnogorci sa 9 bodova.

Prema ovoj mapi, lepši u komšiluku su Hrvati sa 25 bodova, Rumuni sa 37 i Mađari koji imaju 30 bodova, prenosi express.hr.

Inače, sve bi bilo sasvim kako treba, da u nedostatku tema na mrežama, i običnom životu ne govorimo o istraživanju i mapi koja se pojavila 2013. godine, tako da je na vama da procijenite da li su kriterijumi zadovoljeni i lista adekvatno dopunjena.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *