Mamić – pohvale Piksiju i respekt Srbiji


“Jednostavno, Srbija je uvijek bila pojedinačno odlična, čudesne igrače ima. Uvijek sam govorio da Srbija ima iste ili još bolje igrače, jer ste duplo veći od Hrvatske

Nekadašnja glavna glava Dinama, Zdravko Mamić, poznat po svom kontraverznom odnosu sa novinarima, a sada i kao bjegunac od hrvatskih pravosudnih organa oglasio se povodom spektakularnog plasmana Srbije na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Hvalio Piksija

Rekao sam ako mu date mira da će vas Piksi proslaviti. I toliko sam sinoć bio silno ponosan da je moja prognoza bila tačna i da je Piksi uspio“, izjavio je Mamić za srbijanski Mondo.

Jednostavno, Srbija je uvijek bila pojedinačno odlična, čudesne igrače ima. Uvijek sam govorio da Srbija ima iste ili još bolje igrače, jer ste duplo veći od Hrvatske, imate veće tržište, u menadžerskom obimu ste jači od nas i ima puno više srpskih igrača po Evropi. Treba vam samo jedan ozbiljan čovjek i to se pokazalo protiv Portugala. Zajedništvo, atmosfera i onda te i Bog nagradi na kraju“, objašnjava Mamić.
Nije krio svoje želje u vezi mogućeg susreta Hrvatske i Srbije na SP-u, :

Ja to želim… Ja želim da se mi sretnemo u finalu Svjetskog prvenstva! Ili što dalje, bez demagogije. Ako se već moramo sresti, onda nek bude pri kraju. Puno sreće i sve čestitke Piksiju, reprezentaciji i cijeloj Srbiji na plasmanu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *