Mostarski paroh prisiljen na odlazak


Nakon 15 godina rada Sveštenik Radivoj Krulj se oprostio od Saborne crkve i saopštio da odlazi u Njemačku. Kako saznajemo , nije to tek tako odluka, a mediji bruje o razlozima očevog odlaska.

Otac Krulj došao je prije petnaest godina.

– Supruga i ja imamo šestoro djece. Nikada nijednom od njih nismo pružali ništa mimo drugih, niti u jednoj prilici, niti u jednom mjestu, od škole, sportskog ili nekog drugog kolektiva. Učili smo ih i učimo ih da se svojim radom, zalaganjem i znanjem izbore za prilike koje im se nude. Bojim se da je u ovakvom društvu kao što je naše to vrlo teško. To je jedini razlog naše odluke da dignemo sidro iz ovog prelijepog grada. Hvala našim episkopima koji su na našu molbu pozitivno odgovorili. Naš odlazak nikako ne znači da odustajemo od borbe za bolje, pravednije i uređenije društvo i sistem vrijednosti u ovoj prelijepoj i prebogatoj zemlji. Svakako, to će biti drugi način i borba iz druge perspektive. Mi sada nismo baš dobar primjer jer odlazimo, ali šta je – tu je. To je naša odluka – kaže Krulj.

Po pretpostavci mnogih, iza svega se krije hajka na pravoslavnog sveštenika koji je omiljen u narodu.

Dok neki kažu da “sreća je pa može otić‘”, drugi vjeruju da će se otac izdaleka još bolje boriti za bolje i pravednije društvo iz kog diže sidro.

Mediji upliću udaju jedne od šestoro djece koje otac ima za muslimana koji živi u Austriji, a postoje insinuacije da se radi o pripadniku selefijskog pokreta. Bilo kako bilo, to se nije svidilo crkvenom vrhu te je je omiljeni mostarski sveštenik bio prisiljen otići iz Mostara.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *