NAJBOLJI MURAL NEBOJŠE GLOGOVCA


Kroz Program socijalne kohezije OSCE-а, uz podršku Opštine Nevesinje, a u realizaciji Udruženja građana “VID” izrađen jе mural sa likom našeg velikana Nebojše Glogovca. Za lokaciju simbolično se našao Dom kulture koji nosi glumčevo ime. Nema sumnje da će novostvoreni ambijent podstaći brojne aktivnosti iz oblasti kulture.

“Program socijalne kohezije, sprovodi se već dvije godine u Opštini Nevesinje te se po uklanjanju neprikladnih i uvredljivih grafita, pristupilo izradi grafičkih sadržaja sa ciljem bolje promocije Nevesinja kao atraktivne turističke destinacije, ali izražavanja poštovanja prema velikanima umjetničkog stvaralaštva”, navode iz udruzenja.Za sprovodjenje ideje u materijalni oblik zaslužan je mostarski umjetnik Maid Mide Redzić, poznato ime urbane “street-art” umjetnosti, na čije radove možete naić ne samo i regionu vec i širom Evrope.“Velika je čast odazvati se na poziv prijatelja iz Nevesinja, a posebno je čast oslikavati lik svima poznatog Nebojse Glogovca”, ističe Redžić.

Akteri ovog projekta kažu da se nadaju da će u budućnosti putem brojnih projektnih prijedloga uspjeti da organizuju serijal “street – art” radionica, putem kojih bi uključili mlade iz lokalne zajednice u aktivnosti uljepšavanja i uređenja grada na ovaj način.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *