Nema dileme: biće matura i ekskurzija


Vesele vijesti za mlade širom Republike Srpske : biće i matura i ekskurzija!

Tokom pandemije posebno je zabrinjavala misao hoće li situacija dozvoliti mladeži da proživi najlepše momente vezane za školu: a to su mature i ekskurzije.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obavijestilo je osnovne i srednje škole u Srpskoj da u narednom periodu mogu planirati sve aktivnosti koje se odnose na organizaciju škole u prirodi, izleta, ekskurzija, te proslava maturskih večeri, a na osnovu mišljenja republičkog Instituta za javno zdravstvo.


Iz Ministarstva je saopšteno da škole trebaju da imaju plan i utvrđene mjere koje je potrebno preduzeti u slučaju da se kod učenika ili nastavnika utvrdi prisustvo virusa korona prilikom realizacije navedenih aktivnosti.

U saopštenju se ističe da iz Instituta za javno zdravstvo Srpske napominju da je moguće ponovno razmatrati rizik realizacije navedenih aktivnosti ukoliko bi u narednim mjesecima došlo do pogoršanja epidemiološke situacije.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obavijestilo je i ustanove kulture Srpske da, prema mišljenju Instituta za javno zdravstvo, mogu organizovati programske aktivnosti uz puni kapacitet publike, a uz pridržavanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera.

Izvor: Herceg TV


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *