Nema odustajanja od rekonstrukcije i modernizacije nevesinjske pijace


Nevesinjski prijedlog projekta za finansiranje rekonstrukcije i modernizacije gradske pijace u iznosu preko 200.000 KM odbijen je u prošlom pozivu, a prijedlozi zajednica sa statusom Grada su odobreni, uz opštinu Bosanski Petrovac koju je “iščupala” geo-strateška pozicija povoljna za međunarodnu razmjenu dobara.

Imajući u vidu da Nevesinjci neće odustati od rekonstrukcije i modernizacije gradske pijace i da lokalni Odsjek za razvoj uveliko priprema aplikaciju prenosimo obavijest iz prve ruke.

Obaviještavaju se razvojne jedinice BiH o promjeni i o načinu podnošenja prijava na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama za unapređenje i razvoj ruralne/lokalne tržišne infrastrukture u Bosni i Hercegovini

EU4AGRI obavještava sve potencijalne aplikante na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama za unapređenje i razvoj ruralne/lokalne tržišne infrastrukture u Bosni i Hercegovini da je proces podnošenja projektnih prijedloga te cjelokupne projektne dokumentacije omogućen isključivo putem web stranice javnipoziv.undp.ba.

Korisno uputstvo za podnosioce prijava putem online sistema projekta EU4AGRI, dostupno je na ovom linku zajedno sa video instrukcijama za registraciju i prijavu u sistem, te korištenje online sistema. Tehnička pitanja vezana za korištenje sistema, mogu se postaviti isključivo putem mail adrese [email protected] najkasnije do 03. decembra 2021. godine do 12:00 sati. Na upite koji stignu poslije navedenog roka se neće odgovarati.

Rok za podnošenje projektnih prijava  je 08. decembar 2021. godine do 17:00 sati.

Napominjemo da je ovaj način apliciranja trenutno omogućen samo na otvoreni Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama za unapređenje i razvoj ruralne/lokalne tržišne infrastrukture u Bosni i Hercegovini.

Prijave dostavljene drugim putem (npr. putem faksa ili e-maila), neće biti uzete u razmatranje.

Dodatna pitanja koja su direktno vezana za investicije (npr. prihvatljivost investicije ili podnosioca, struktura troškova, kriteriji javnog poziva i sl.) se dostavljaju putem formulara za pitanja na web stranici projekta https://eu4agri.ba/postavi-pitanje do 26.11.2021. godine. Podsjećamo podnosioce prijava da prije postavljanja pitanja pažljivo pročitaju dokument Smjernice za podnosioce prijava i objavljena pitanja i odgovore vezane za ovaj javni poziv obzirom da projekat neće odgovarati na već odgovorena pitanja.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *