Nevesinjac br. 1 na Vojnoj akademiji Beograd


Nevesinjac Miljan Bakoč svojim uspjehom je obradovao sve Nevesinjce i Nevesinjke, ma gdje god bili. Poznato je da se u Nevesinju rađaju neviđeni talenti u raznim sferama, a Bakoč je postigao nešto izvanredno i vrijedno svake pohvale. Naime, prestižnu Vojnu akademiju u Beogradu, Bakoč je priveo kraju na besprekoran način. Prosjek od čak 9.35 omogućio je Nevesinjcu uručenje priznjanje Univerziteta odbrane.

Proglašen najboljim stranim studentom

Iako Bakoč u Srbiji nikad zapravo neće biti “stranac”, proglašen je za najboljeg stranog studenta na programu Vojno-mašinsko inženjerstvo, što ga je svrstalo među prvih 5 studenata akademije.

Svi ispiti u roku

Dok se četverogodišnji program studija danas u prosjeku odvija od 10 do 15 godina, Miljan Bakoč može biti primjer svim onima koji planiraju upis, ili su već na nekim od fakulteta. Sve do jedan ispit Bakoč je položio u prvom roku, a ono što dodatno fascinira i izaziva poštovanje čitalaca jeste sama tema njegovog diplomskog rada.

Diplomski rad: Upotreba simulacija dinamike sistema u procesu određiovanja opterećenja planetarnog mjenjačkog prenosnika

Ocjena: 10

Ovako je Miljan Bakoč sa svoje nepune dvadeset i tri godine stekao zvanje: diplomirani inženjer mašinstva – modul motorna vozila.

Kruna dosadašnjeg školovanja

Za ovog momka ovo priznanje svakako da je velika motivacija, i to ne samo njemu nego svim mladim ljudima koji žele biti najbolji u onom što rade.

To što sam proglašen za najboljeg studenta doživljavam kao krunu dosadašnjeg školovanja.

Miljan Bakoč

Nastavak stručnog usavršavanja je neupitan, a Bakoč ističe da je ova nagrada rezultat ogromnog rada, truda i kontinuiteta u učenju.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *