Malo Nevesinje pod velikom američkom zastavom


Dok se ponovo prebrojavaju krvna zrnca i gleda “ko će s kim u krug“, suvišno je misliti da pojedini političari na umu imaju “dobro naroda“. Iako mnogi ne žele priznati, živimo u vremenu ličnog interesa u svim formama i skalama.

Rusko-ukrajinski sukob svakako da je doprinio političkoj dinamici u BiH, gdje svamo traži “svoje parče neba“.

Međutim, neki kažu da im je jasno zašto neke političke opcije (nekadašnji velikani) danas nemaju ni odbor ni svog predstavnika u lokalnom parlamentu u više lokalnih zajednica. Ako je američka zastava za neke veća od političkog neba Srpske, s narodom nemamo šta pričati.

Tako su se političari poput nevesinjskog Dragana Brenja i njegovog partijskog predsjednika Branislava Borenovića našli ispod velike američke zastave u zgodnom društvu ni manje ni više nego Ramiza Salkića – čovjeka koji svojom mišlju, riječju i djelom ne propušta ni jednu polu-priliku, a kamoli priliku kako bi udario na Ustav Republike Srpske, institucije Republike Srpske i uopšte Republiku Srpsku koja ga, zapravo, hrani.

Rame uz rame sa Salkićem su Nevesinjac Dragan Brenjo, i njegov partijski mentor Branislav Borenović. Za Borenovića se znalo “čiji je igrač” još od 2013., ali svaka čast Ramizu Salkiću za efektivan rad i uticaj na srpske predstavnike. Malo ko je mislio da je to moguće sa Nevesinjcima.

Bravo Salke, El Bake je ponosan!

Digresija na lični interes

Ispravka : imaju predstavnike, samo što djeluju ispred drugih političkih partija ostavivši PDP na cjedilu – opet zarad ličnog interesa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *