Nevesinjem vlada duh olimpijade i viteštva


Uskoro, 13.avgusta svečano biće otvorena dugo iščekivana 147. Nevesinjska olimpijada, a već sedmi dan Nevesinjem vlada olimpijski duh.


Prema riječima načelnika opštine ove godine specijalni gost biće ministar Boris Pašalić, koji će i otvoriti ovu manifestaciju.

Iako takmičenja traju već 7 dana svečano otvaranje se po tradiciji priređuje veče uoči konjskih trka koje su više od jednog vijeka prepoznatljivo obilježje avgustovske svetkovine u Nevesinju. Organizator manifestacije je Opština Nevesinje, a pokrovitelj Vlada RS.

Program je zakazan za 21:00, a od specijalnih gostiju još tu je Dušan Svilar, a uz njega će nastupiti i neki od brojnih nevesinjskih kolektiva.

Avdalović podsjeća da ove godne Nevesinjska olimpijada traje duže nego inače , od 6. do 14. Avgusta. Sve discpline su zastupljene kao i ranije, a ove godine je uvedena i jedna nova koja je imala veliki odjek-vertikalno penjanje na planinu Velež.

Ovo takmičenje je privuklo 70 planinara iz BiH, Crne Gore, Srbije,Hrvatske. To je jeda disciplona koja u perspektivi sigurno može da bude jedna od najznačajnijih za nevesinjsku olimpijadu. Sve druge discipline tradicionalne i kulturne idu po planu. Broj stanovnika u Nevesinju se udvostručiju i ne možete naći slobodan krevet. To će donijeti dosta dobrog svim stanovnicima posebno ljudima koji se bave turizmom i ugostiteljskim uslugama“, rekao je Avdalović.

U proteklim danima Nevesinje zaista jeste bilo centar Hercegovine. Održano je niz manifestacija i turnira, a obuhvaćene su sve kulturne, društvene i sportske oblasti, dok su učešće uzeli svi uzrasti, od najmljađih do najstarijih. Nizali su se kvizovi, turniri u futsalu, košarci, streljaštvu, dječije olimijade i manifestacije, koncerti..

Saška Soldo sa ljubimcem

Centralna manifestacija sa konjskim trkama i tradicionalnim i viteškim disciplinama biće održana u nedjelju, 14. avgusta na Bratačkom lugu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *