Nevesinjska imena – Izbori 2022


Prvi dan kampanje, po Zakonu, je danas, 2.setembra 2022. Kakav nas izbor očekuje?

Društvene mreže od jutros prepune su raznolikih slogana i fotografskih dizajna, promovišući kandidate, liste i političke subjekte uopšte.

Velika je borba za Republiku Srpsku, a građani će imati priliku birati one za koji oni misle da će činiti dobro prije svega po njih , pa onda i za zajednicu, regiju i državu.

Nevesinjska imena

Ilija Tamindžija, SNSD

U SNSD-u bez uočljivih promjena. Pod rednim brojem 10 nalazi se Tamindžija Ilija, koji na prošlim opštim izborima osvojio 3.194 glasa u Nevesinju. Ako pitate Nevesinjce, Tamindžija se smatra “favoritom“, a ako prođete Nevesinjem shvatićete i zašto.

Socijalistička partija

Socijalistička partija nakon procesa “čišćenja” svojih redova u ove izbore, čini se, ulazi spremnija nego ikad. Nosilac liste za izbornu jedinicu 9 biće Ognjen Kuljić poznatiji kao Moni. Na prošlim opštim izborima ispred ove partije bio je Momčilo Vukotić koji je tada osvojio 996 glasova u Nevesinju.

Ognjen, Kuljić

Srpska demokratska stranka

Najveću internu borbu vodio je nekadašnji lider opozicije – SDS. U izbornoj jedinici 9 koja uključuje, kandidat ove partije bio je Jovan Joco Vasiljević, osvojivši 1.312 glasa. Podsjećamo da je uz SDS tada stajao i Nebojša Vukanović, koji je iz Nevesinjaiščupao” 396 glasova. Shodno tome, SDS je izašao sa novim imenom za izbornu jedinicu 9 – Okuka Miloš

Miloš, Okuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *