Nevesinjske ideje na vrhu BiH


Drugi poziv Omladinske Banke Nevesinje nesumnjivo opštinu Nevesinje stavlja u top OB zajednice Republike Srpske i BiH.

Nevesinjska ideja za mikrobiznis
IT United“, vlasništvo Miljana Buhe, u kampanji je osvojila rekordnih 895 glasova što je i najveći broj osvojenih glasova u odnosu na 63 mikrobiznisa aplicirana u BiH u okviru ovog poziva.

Svakako da iza mene, mog tima i ovog rezultata stoji ogroman trud, rad i jasno opredjeljenje da našu zajednicu učinimo boljom i ugodnijom za život mladih, a OB je samo jedan od mehanizama angažmana mladih na polju unapređenja lokalne zajednice i preduzetništva među mladima” navodi Buha i otkriva da će podršku dobiti i još dvije mikrobiznis ideje iz Nevesinja, a to su “Apartmani Zurovac” i “Adventure Gaming studio”.

IT United, Nevesinje

Što se tiče projekata, tik iza Kotor Varoši i projekta “Školica sporta”, drugoplasirani u cijeloj BiH u odnosu na još 434 projekta je nevesinjski projekat “Kick-boxing Nevesinje” sa nevjerovatnih 1091 glas!


Cilj projekta stvaranje uslova za grupni trening indoor sportova, a čiji su nosioci sami šampioni i šampionke u kikboks i K1 disciplinama iz Nevesinja: Dejan Dragović , Ivana Radić i Nemanja Bratić.

Dovoljan broj glasova i finansijsku podršku dobiće još 4 projekta iz Nevesinja :

  • Photobooth
  • Mladost i internet II
  • Sunce nam je isto
  • Igralište za najmlađe

Od članova odbora OB-a u Nevesinju smo zatekli Stefana Bejatovića koji ne krije zadovoljstvo radom mladih i rezultatima drugog poziva za mikrobiznise i projekte.
Kampanja je bila zaista izazovna i iznenađujuće dinamična, i ja ovom prilikom čestitam svima na osvojenim glasovima i finansijskoj podršci i želim srećnu i uspješnu realizaciju planiranih aktivnosti” ističe Bejatović i dodaje da je nevesinjska omladina “zadržala tempo” te i ove godine zaprimila ukupno 11 projektnih aplikacija, od kojih je 10 ušlo u kampanju za glasanje.

Potpisivanje ugovora održaće se 27.04. ove godine sa početkom u 9:00h u prostorijama Opštine Nevesinje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *