Nevesinjski poslanik u zaštiti razvojnih projekata


Izetbegović ruši BiH opstruišući najveće projekte u Srpskoj !

Ilija Tamindžija

SNSD-ov narodni poslanik iz Nevesinja Ilija Tamindžija stao je u odbranu istorijski razvojnih projekata za ovu opštinu i regiju komentarišući nastupe Bakira, sina Alije, Izetbegovića . Tokom razgovora koje je bošnjački lider imao sa hrvatskim premijerom Plenkovićem nastojalo se uticati na realizaciju veoma važnih projekta za Nevesinje i taj kraj Hercegovine odnosno izgradnju HE Dabar i HE Buk Bijela.

Nevesinjski poslanik nije štedio riječi te je svojom izjavom za Srnu demaskirao planove Bakira Izetbegovića, poručivši da će HE Dabar biti sa ponosom izgrađena na dobrobit svih.

Dočekali smo da Izetbegović ide u susjednu zemlju da bi radio protiv pojekata u Republici Srpskoj i zaustavio investicije i razvoj” rekao je Tamindžija i dodao da “i ako je od Izetbegovića , previše je”.

Dogovor opstrukcija sa Plenkovićem

Lider SDA je u razgovorima sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem sa nivoa BiH dogovarao sabotiranje projekta “Gornji horizonti“, pod izgovorom da bi poduhvat izgradnje ozbiljno izmjenio ekosistem u BiH. Za razliku od Federacije, u Srpskoj se prema riječima Ilije Tamindžije obraduju najavi realizacija velikih projekata u “komšijskim” područjima.

Tamindžija pozvao Izetbegovića da se informiše

Gornji horizonti” jedan je od najvažnijih projekata za regiju, ali izgleda i trn u oku Bakiru . Tamindžija navodi da “Gornji horizonti” nemaju štetan uticaj na okolinu što dokazuju studije i analize. Tamindžija je takođe demantovao štetan uticaj na rijeku Neretvu i objasnio da “Gornji horizonti” zapravo imaju pozitivan uticaj na tu rijeku. “Kada su male vode, akumulacija “Gornjih horizonata” prihranjuje vrela, a u režimu velikih voda smanjuje poplave” istakao je Nevesinjac.

Sud na strani razvoja

Odavno se vodi polemika raznih aktera ,a sve s ciljem opstruisanja jednog od najbitnijih projekata za razvoj Hercegovine. Na kraju, slučaj je završio na sudu , a ako se želite podsjetiti na ishod sudske rasprave možete kliknuti ovdje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *