Nije Peđa Mijatović, nego nevesinjski sudija


Ne, nije Peđa Mijatović

Osnovni sud Trebinje odjeljenje Nevesinje nova je tema lokalnih kafa. Naime mnogi su poznavali, a neki još uvijek poznaju, izvjesnog sudiju neobične frizure.
Kada smo pitali Nevesinjce o čemu se radi, kroz smijeh kažu “Ne, nije Peđa Mijatović nego naš zalizani sudija”

Vazda mi je bio sumnjiv, zglajz’o je on prije bio nešto, pa su ga sklonili jedan dušak i opet vratili. Pa opet… I to i to. Priča se da je grdne pare uzeo, a “kako” samo su nagađanja

Komšije

Kako prenose mediji, radi se o Saši Raduloviću koji navodno iza sebe ima nema jedan prekršaj nego dva krivična djela, a svakodnevni dolazak u ustanovu nije fitnes nego posao.

Kolege koje su naravno daleko upućenije još uvijek ne istupaju javno, što navodi na sumnju da se boje moći ovog čovjeka.

Mediji prenose kako je javnost u Nevesinju potresena – nije. Radulovića kad sretnete djeluje kako smireno, i uvijek je više komentara izazivala frizura nego “kriminal“. Jedne ne interesuje nikako, a druge interesuje “ko ga drži“.

Pričaju svašta, ali nikoga to ne interesuje, samo Bog zna šta je po srijedi” kažu oni koji žive “kod Suda“.

Kako bi se neko sa dvije presude drugačije vratio na posao?”

Samo su neka od pitanja.

Saša Radulović je odlukom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine od 01.04.2009. godine imenovan za stručnog saradnika u Osnovnom sudu u Trebinju na period od šest (6) godina, počevši od 01.05.2009. godine. Zakonom o sudovima Republike Srpske koji je stupio na snagu dana 05.05.2012. godine, predviđeno je da stručni saradnici koji su izabrani po propisima koji su primjenjivani do donošenja ovog zakona ostaju u radnom odnosu na neodređeno vrijeme”, stoji u odgovoru koji je potpisuje sekretarka suda Jelica Ijačić, a prenose mediji.

Na radnom mjestu stručnog saradnika, učestvujući u ostavinskim postupcima u Odeljenju suda u Nevesinju, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu korist, doveo je u zabludu više lica”, stoji u presudi.

Zovi Diskaveri čenel da nas snime

Svi oni koji misle da je ovo previše čak i za nas – nije. Zbog suda su ostale ustanove i dešavanja u sjeni.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *