Nova hapšenja boraca (Srba) – SIPA hara Novim Gradom


Nova hapšenja boraca (Srba) – SIPA hara Novim Gradom

SIPA nastavlja sa svojim hapšenjima, ovoga puta na području Prijedora, Kostajnice i Novog Grada. Zbog sumnje o počinjenim na teritoriji Novog Grada godine 1992. danas je slobode lišeno 9 osoba.

Predstavnici Odbrambeno-otadžbinskog rata osudili su ovaj potez Agencije za istragu i zaštitu, u narodu poznate kao SIPA.

Hapšenja Srba

Svjedoci smo da Agencija za istrage i zaštitu radi direktno na hapšenju i protjerivanju Srba i želi da odgovaraju za nedjela za koja nema dokaza. U Federaciji BiH generali, pod čijim vođstvom su bile zloglasne vojne formacije kao odred El mudžahid, budu oslobođeni za nedjela koja su, uz mnogbrojne svjedoke, dokazana – za medije je rekao Nemanja Starčević, predsjednik Predsjedništva opštinske Boračke organizacije Novi Grad.

(Ne)povjerenje u rad i psihičke posljedice

Posljedice akcija SIPE ostavljaju posljedice kako na pojedinca tako i na porodice. Podsjećamo da je tokom godine zabilježen više slučajeva samoubistava u Republici Srpskoj nakon zaprimanja SIPINIHkoverti“. Iz ovoga se da zaključiti da je povjerenje u rad ove institucije na nuli.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *