Nova oprema za Vrtić na radost mališana


Svaka zajednica, bez obzira na svoj socioekonomski status, treba imati dječji vrtić iz nekoliko ključnih razloga. Prvo, dječji vrtić pruža rane obrazovne i socijalne podsticaje djeci predškolske dobi, koji su ključni za njihov razvoj.

Drugo, vrtić pruža sigurno okruženje i podršku roditeljima koji rade ili studiraju, omogućujući im da se posvete svojim obavezama.

Treće, dječji vrtić igra važnu ulogu u izgradnji temelja za budući uspjeh djece, pomažući im da razviju ključne vještine poput socijalizacije, samostalnosti i kognitivnog razvoja. Bez obzira na materijalne resurse, svaka zajednica treba osigurati pristup dječjem vrtiću kako bi se svakom djetetu pružile jednake mogućnosti za uspjeh i razvoj. U to ime dijelimo vesele vijesti iz nevesinjskog Vrtića.

Ova ustanova je i ove godine bogatija za nove igračke, didaktički materijal, kao i sportske rekvizite za dvorište. U sklopu projekta “Dva kutka za odmor i najmlađe” koji je podržan od strane Fondacije Mozaik, a sprovode mladi ljudi iz ove zajednice, planirano je postavljanje klupa i ljuljački na lokalitete mjesnih zajednica na kojima najčešće djecu zatičemo napolju.

Iz projektnog tima otkrivaju da im je zadovoljstvo da na bilo koji način i u svojoj moći unaprijede zajednicu u koju žive, te se zahvaljuju Fondaciji na ukazanom povjerenju.

Vrtić je svijetla tačka ove opštine, i vjerovali ili ne budućnost ove zajednice počinje baš tu – saopštavaju iz tima. U skladu s tim dodaju da će nastaviti sa radom na dobrobit zajednice, a posebno na onim stvarima i procesima koji doprinose kvalitetu života u Nevesinju.

Važnost Vrtića

Dječiji vrtić pruža djetetu priliku za socijalizaciju i interakciju s vršnjacima. Ova interakcija igra ključnu ulogu u razvoju djetetove socijalne inteligencije i emocionalnih vještina. Djeca u vrtiću uče kako se nositi s različitim emocijama, dijeliti igračke, rješavati sukobe i izražavati svoje misli, ali i osjećaje. Kroz ove interakcije, djeca razvijaju socijalne vještine poput saradnje, komunikacije i empatije.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *