Nova pomoć Vlade Srbije


Ministar ffinansija Siniša Mali

Na pomolu je nova pomoć Vlade Republike Srbije. Ministar finansija Srbije najavio je da sutra počinju prijave građana za 20 evra dodatne novčane podrške od države, ali i naglasio da ne treba da se prijavljuju svi građani.

“Građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države koji će im biti automatski isplaćena u decembru “rekao je Siniša Mali, ministar finansija Srbije

Punoljetni državljani Srbije sa prebivališten na srbijanskoj teritoriji i važećom ličnom kartom, a koji se prethodno NISU prijavljivali i žele da dođu do ove pomoći, kao i oni što su u međuvremenu stekli pravo na pomoć bez obzira na to jesu li postali punoljetni ili izvadili ličnu kartu mogu da se prijave preko portala Uprave za trezor u periodu

od sutra pa do 30.novembra.

Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa” objasnio je ministar finansija.

Ministar naglašava da ova mjera podrške predstavlja nastavak kontinuirane podrške građanima s ciljem smanjenja posljedica pandemije Kovid, a dodjeljuje se u okviru trećeg paketa podrške i privredi i građanima Srbije.

Država je ponovo sve svoje obaveze ispunila kako je i obećano, bez dana kašnjenja i još jednom je pokazala da je srpska ekonomija stabilna, da imamo dovoljno novca i da građani Srbije mogu da veruju svojoj državi” – naveo je Mali.

On je podsjetio da su prošle godine realizovana dva paketa podrške privredi i građanima, a sva tri paketa ukupno vrijede vrtoglavih 8 milijardi evra. Bitno je takođe navesti da su ova 3 paleta podrške spasila srpsku privredu ali i pomogli očuvanju životnog standarda Srbije.

Tri paketa podrške su direktno uticala na povećanje likvidnosti privrednih subjekata i olakšala im poslovanje. Istovremeno, kroz direktna davanja stanovništvu podstaknuta je domaća tražnja, čime se indirektno utiče na ekonomsku aktivnost – navodi ministar.

Najstariji građani sa srbijanskim državljanstvkm mogu računati na pomoći od 20.000 dinara u februaru 2022.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *