Novi trener FK Veleža


Ulaskom u Prvu ligu RS nakon 26 dugih godina počinje nova era za nevesinjski FK Velež. Podrazumijeva se da promocija u viši rang takmičenja iziskuje puno toga, od tehničkih kapaciteta do samog kadra.

Shodno tome, naš klub očekuju i značajna pojačanja na čelu sa novim trenerom Jovanović Markom, porijeklom iz Vranja. Iako ima samo 36 godina, Jovanović je uspio izgraditi trenersku karijeru radeći sa klubovima od kojih su neki ostvarili značajne rezultate u vidu plasmana na evropska takmičenja.

Kao glavni trener, Jovanović je postigao značajne uspjehe sa klubovima poput Panachaiki (GRE), Budućnost (MNE), Mladi Radnik (SRB), a njegovu karijeru dodatno krase i angažmani u svjetski poznatim timovima.

Jovanović će naslijediti dugogodišnjeg šefa stručnog štaba Nevesinjca Mišeljić Mijata, čiji rad i zalaganje unutar FK Veleža je nemoguće zanemariti.

Zadatak novog trenera je uklopiti se u rad sa talentima nevesinjskog fudbala, koji sudeći po rezultatima postaje sve kvalitetniji.

Osim ovog istaknutog profesionalca, FK Velež očekuju i pojačanja na samom terenu misleći prvenstvo na nove igrače koji će doprinijeti, nadamo se, novim uspjesima i dostignućima ovog sportskog kolektiva koji od 1932.godine predstavlja okosnicu sporta u našoj zajednici.

S nestrpljenjem iščekujući prvu utakmicu na domaćem terenu, našem klubu želimo puno sreće i uspjeha u takmičenju, a podrška neće izostati.

Bez obzira bili ljubitelji fudbala ili ne, mora se priznati da uspjeh FK Velež, uz ostale sportove, uveliko gradi ponos ove male opštine.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *