Obnova dvorane u Berkovićima


Radosne vijesti za Berkoviće. Počela je obnova sportske dvorane, ujedno i jedinog objekta koji koriste sportisti ali i i đaci za izvođenje nastave osnovne i srednje škole.

Opština Bekoviči obezbijedila je oko 72.000 KM, a ulaganje će se vršiti u fazama.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović kaže da je rekonstrukcija bila neophodna, pošto dvorana nema čvrsti, već ceradni krov, a dotrajalo platno, ali i fasada uzrokuju često prokišnjavanje i loše uslove za boravak prvenstveno za učenike koji salu koriste za časove fizičkog, ali i za sportiste, među kojima je Džudo klub Berkovići, čiji takmičari u ovoj sali treniraju četiri puta sedmično.

Oni kažu da nisu mogli održati ni kondicioni trening, naročito za vrijeme kišnih padavina, jer je sala prokišnjavala, ali nisu mogli trenirati ni drugi sportisti, poput sve respektabilnije Škole košarke Berkovići, fudbalera, a izostaju i sve druge kulturne manifestacije koje su se takođe odvijale u sali.

Poslije jedne duge tenderske procedure ušli smo u neko vrijeme koje nije baš pogodno za ovu vrstu radova, ali se nadamo da ćemo radove uskoro uspješno privesti kraju, gdje se postavlja novo ceradno platno koje prekriva krov, a radiće se i nova spoljna fasada i neki sitni unutrašnji radovi”, kaže Abramović.

Sala samo biti prekrivena novim ceradnim platnom da ne prokišnjava, pa će zbog zime radovi biti obustavljeni najvjerovatnije do proljeća, kada se, s toplijim danima, planira raditi i obnova fasade.

U opštini su, kažu, odustali od ranijeg razmišljanja da se umjesto balon sale gradi čvrsti objekat, jer bi takav projekat koštao preko pola miliona maraka, što je u ovom vremenu preveliki novac, koji nemaju, pa su se odlučili samo za rekonstrukciju postojećeg objekta, koji je u funkciji već 15 godina.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *