Od sad CT snimci u Nevesinju


Nova odluka Vlade Republike Srpske značajno će doprinijeti napretku u sferi zdravstva u Nevesinju. S ciljem ubrzavanja dijagnostičkih procedura i sigurnijeg prevoza pacijenata, Vlada Republike Srpske donijela je odluku kojom se nevesinjskom Domu zdravlja i Bolnici odobravaju sredstva za nabavku sanitetskog vozila i CT aparata. Ove dvije ustanove značajno doprinose ugledu Nevesinja jer iz dana u dan ostvaruju veoma pozitivne utiske kod korisnika usluga zdravstvene zaštite.

CT se smatra iskorakom u grani radiologije i specijalizovanim uređajem koji pomoću X zraka stvara posebnu sliku unutrašnjosti tijela.

Stanovnicima Nevesinja će mnogo značiti da takve vrste pregleda mogu obaviti u svom rodnom mjestu. Prema riječima zamjenika direktora Doma zdravlja Nevesinje Mila Uljarevića ovaj potez će ubrzati radiološke procedure , a smanjiti troškove. Sa druge strane, uz dostupnu tehničku i medicinsku podršku nabavka još jednog sanitetskog vozila osiguraće i brži i sigurniji prevoz pacijenata.

Sanitetsko vozilo Toyota je već isporučeno Domu Zdravlja

Ovoj uglednoj ustanovi već je isporučeno jedno od najsavremenijih sanitetskih vozila marke Toyota . Kao rezultat saradnje JZU Dom zdravlja Nevesinje Vlade Japana, ova donacija će značajno doprinijeti kvalitetu usluga korisnika primarne zdravstvene zaštite.

Mi smo kao odgovorna ustanova očito ispunili sve zahtjeve projektnog zadatka i administracije Ambasade Japana i kao takvi dobili njihovo povjerenje i ova značajna novčana sredstva koja su iskorištena za nabavku ovog vozila” otkriva Uljarević i napominje da je ukupna vrijednost projekta 122.110 KM.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *