Pad društvenih mreža nam otkriva


Što više vremena pojedinac provodi online, to više izolacije nudi drugima

N. N.

Pametnom dosta. Rad društvenih mreža nam već treću deceniju govori kakvi zapravo nismo. Logikom stvari, prestanak rada društvenih mreža poput Facebooka, Instagrama i WhatsAppa nam govori više o tome kakvi zapravo jesmo. Koliko smo ovisni o mrežama suvišno je, a i uzalud, pričati.

Na kraju krajeva sve se svodi na riječ i komunikaciju. Međutim Bogom dano “čovjeku” nije dosta. Taj isti “čovjek” hoće daleko više od toga. Hoće trač stranicu, telefonski seks, vraćanje promaklih aukcija, (ne)omiljenih serija, klađenja u posljednji čas, da vidi neviđeno i vidi kroz vidljivo, da ne kažem da čuje što inače ne bi, ne može ili ne smije. On ima svoje sopstvene planove kad je riječ o komunikaciji. Bez konsultacija sa samim sobom ili Bogom.

Čega smo se naslušali juče?

Tako smo na primjer juče mogli čuti velike polemike o tome koliko je Mark Zuckerberg izgubio “para”, pa i same načine kako se to zapravo desilo i kako to on zapravo zarađuje na internetu i koliko “ima inače” ako je toliko izgubio za par sati.

Čuli smo i o tom kako je došlo do kvara, tipa šta je zapravo uzrokovalo šta, i opet na to kolika je Zuckerbergu plata, a sve levat do levata.

Slika iznad je tačna koliko i pasus ispod.

“Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno” jedan od naslova za prekrstit’ se

#Mislisvojomglavom #ManiGoogleimreže


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *